|

L’any 1914 en Miquel Ferragut va tornar de l’Argentina sense haver fet cap fortuna, i aquí va fundar el forn al barri antic de Palma, que heretà el seu fill Joan Pujol, el  padrí.

 

Als 16 anys el nostre pare ja feia feina dins el forn aprenent l’ofici que anys més tard el convertiria en el “mestre de mestres” i així, amb els temps, es va convertir en el Forn de Can Miquel de sa Pelleteria.

 

En Miguel va fer del Forn un lloc emblemàtic. Sense tenir cap màster, les seves mans dolces, feien que molta gent, de Mallorca i fora d’ella, se sentís afortunat d’haver-lo conegut. Tastar les seves ensaïmades era un viatge cap a la tradició i l’excel•lència.  Un sabor, una textura i una delicadesa úniques, que fusionades, captivaven a tots els que la tastaven. L’escriptor i periodista català Josep Pla, solia demanar-se “com els mallorquins amb el seu caràcter tan tancat podien elaborar la cosa més lleugera, aèria i a la vegada delicada de la rebosteria d’aquest país. Un producte amb un pes atòmic a la mida del paladar humà i del seu esperit”.

 

Tan gran com a persona que com a mestre forner, en Miquel ens va deixar a principis del mes de febrer del 2014, deixant un preciós llegat a mans dels seus fills, que avui, emprenen l'aventura de La Vida Dolça, una nova generació amb les receptes i tota la rebosteria de sempre, i sobretot, amb el mateix somriure d'infant feliç del seu pare.

fotos cedidas por Marta Alonso y www.iaiacocoi.net

La Vida Dolça - Forn Pastisseria

Escola Nacional, 19  |   07198 Son Ferriol  |  Tel. 971 428 985

www.lavidadolca.es    ·   Pedidos click aquí

 

© 2014. Tots els drets reservats   ·   Avís legal  ·  Política de privadessa   ·   Galeria de fotos

 |